Bijziendheid bij kinderen | Kruytzer

Als je met liefde kijkt is alles op sterkte

Bijziendheid bij kinderen

Bijziendheid bij kinderen

Heeft je kind last van bijziendheid (myopie)? Met het Menicon Bloom behandelplan kunnen 
wij samen zorgen voor de ogen van jouw kind. Nu en in de toekomst.

menicon-bloom.jpg

Wat is myopie?

Myopie, ook wel bijziendheid genoemd, is de meest voorkomende oogafwijking ter wereld. Met myopie kan iemand dichtbij wel scherp zien, maar veraf niet. Naar verwachting zal 50% van de wereldbevolking in 2050 een vorm van myopie hebben. Er wordt daarom ook wel gesproken over een myopie epidemie.

logo-menicion-bloom.png

De risico’s 

Het niet aanpakken van myopie is een gemiste kans, want vooral bij kinderen zal die minsterkte de eerste jaren alleen maar toenemen. Op latere leeftijd kan een hoge minsterkte zorgen voor oogaandoeningen zoals glaucoom, myopische maculadegeneratie en netvliesloslating. In het ergste geval kunnen deze oogaandoeningen leiden tot permanent zichtverlies. We willen daarom op tijd kunnen ingrijpen.

Het Menicon Bloom behandelplan

We kijken graag samen met jou naar de ontwikkeling van de ogen van jouw kind. Om een toename van minsterkte tegen te gaan, werken wij met het Menicon Bloom behandelplan. Hierin staan regelmatige controles door één van onze myopie specialisten centraal. Speciale lenzen zorgen ervoor dat de ontwikkeling van myopie wordt afgeremd en de gezondheidsrisico’s op latere leeftijd worden beperkt.

Hoe eerder we kunnen beginnen met de behandeling hoe beter. Meer weten? Neem contact op of maak een afspraak voor je kind bij ons in de winkel

Neem contact op

Benji_bijziend.jpg
Alice_ogen_meten.jpg

Menicon Bloom™ lenzen

Binnen het behandelplan werken we met Menicon Bloom Night of Menicon Bloom Day lenzen. Menicon Bloom Night lenzen zijn harde lenzen die je kind draagt tijdens het slapen. Ze drijven als het ware op de traanfilm en veranderen ’s nachts de vorm van het bovenste laagje van het hoornvlies minimaal. Hierdoor remmen we de myopie en ziet jouw kind overdag scherp zonder bril of lenzen te dragen.

Menicon Bloom Day lenzen zijn zachte lenzen die jouw kind overdag draagt. Het zijn daglenzen. Jouw kind draagt elke dag een nieuw paar, zeer hygiënisch. Door het dragen van de lenzen wordt de toename van de minsterkte afgeremd. De uiteindelijke minsterkte zal dus lager zijn dan zonder de Menicon Bloom behandeling.

Help je kind scherp zien en maak een afspraak een oogmeting. 

Maak een afspraak

Samen zorgen voor de ogen van jouw kind

Het Menicon Bloom behandelplan is een samenwerking tussen onze specialisten, jou en je kind. De ogen van kinderen veranderen snel dus komt jouw kind regelmatig bij ons op controle. Daarnaast is er een speciale Menicon Bloom app om de voortgang te monitoren. Zo houden we de behandeling veilig en effectief en zorgen we samen goed voor de ogen van jouw kind.